Astazi va indulcesc putin cu o reteta de Chec cu ciocolata. E un desert simplu, la indemana oricui si simplu de preparat.
Ce ne trebuie:
- 200 g faina
- 100 g zahar
- 2 linguri de cacao
- 2 lingurite praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 100 g ciocolata cu alune
- 100 g unt
- 2 oua
- 150 ml lapte
Se amesteca intr-un vas toate ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaua, praful de copt, bicarbonatul si ciocolata.
NOTA: pentru doritorii care nu vor sa se complice de fiecare data si mai ales sa aiba la indemana in casa ingrediente gata pregatite pentru prajitura simpla, se pot depozita intr-un recipient aceste ingrediente uscate. Astfel, nu trebuie decat sa adaugati rapid partea lichida a lucrarii si prajitura e gata.
NOTA2: ciocolata se poate inlocui cu fulgi de cocos si cu orice mai doriti: merisoare, stafide, bucati de fructe confiate.
Separat am topit untul. Am luat de pe foc, am adaugat laptele, ouale si apoi am amestecat putin. Compozitia lichida am turnat-o peste cea solida, am omogenizat bine si apoi am turnat intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt.
Se lasa la cuptorul preincalzit la 165 grade, timp de 30 minute.
Checul iese fraged, delicios si atentie, se consuma imediat! Numai bun alaturi de o cafea!
Alina, aseara am executat reteta, modificata pe alocuri. Recomand mai putin zahar si juma de borcan de dulceata de visine. Plus un pumn de stafide. A iesit excelent! Multumim de idee! Devoratorilor de ciocolata de la mine de acasa le-a placut foarte mult!
RăspundețiȘtergereMa bucur mult ca v-a placut. Promit ca incerc si varianta ta!
Ștergere